Verkeer

Verkeer

Kwaliteit Nederlandse wegen in topconditie

Als je de grens oversteekt, merk je dat de kwaliteit van de Nederlandse wegen over het algemeen uitstekend is. En dat willen we natuurlijk graag zo houden. Maar om die kwaliteit optimaal te houden, is onderhoud onvermijdelijk. Tegelijkertijd is doorstroming van het verkeer een grote opgave waarvoor wegbeheerders zich geplaatst zien. Mourik zet zich als infrapartner in om de kwaliteit van ons wegennet in topconditie te houden en  de overlast die met onderhoud gepaard gaat tot een minimum te beperken.

Veiligheid en duurzaamheid

Veiligheid voor de weggebruikers én onze wegwerkers staat centraal in al onze werkzaamheden op en rond de weg. Maar er is meer. Binnen Mourik wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen en doorvoeren van duurzaamheidsmaatregelen en innovatieve technieken. Dat doen we op een breed terrein. 

Doorstroming gegarandeerd

Mourik zet bots-absorbers, actiewagens, VRI-installaties en nieuwe, innovatieve technieken in om de doorstroming van het wegvervoer, ook tijdens complexe situaties, zo goed mogelijk te garanderen. Voor elke specifieke situatie ontwikkelen we doorstromingsplannen op maat, analyseren we eventuele omleidingsroutes en zorgen we voor een efficiënte verkeersdoorstroming.

Met enige regelmaat gebeurt er toch iets onvoorziens op de weg. Olie op het wegdek, een vrachtwagen die zijn lading verliest of een ongeval waarbij de geleiderail beschadigd raakt. Niet alles is planbaar en dus worden weggebruikers bijna dagelijks geconfronteerd met een kortstondige afsluiting of omleiding. De calamiteitendienst van Mourik is 24/7 bereikbaar om onvoorziene problemen op de door ons gecontracteerde wegdelen (arealen) snel op te lossen, inclusief het verkeersmanagement dat past bij de situatie.

Contact

Directeur Regionale Projecten

Theo Bloemsma

Directeur Regionale Projecten
Mourik Infra B.V. Voorstraat 67
2964 AJ Groot-Ammers

Aan de slag bij Mourik?

Leerling Pijpfitter

Stage / Traineeships

Veiligheidskundige

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Industriële Reiniging

Project Management

Studenten/afgestudeerden HBO/WO niveau

Stage / Traineeships
Bekijk alle vacatures