Calamiteitendienst

Calamiteitendienst

Calamiteitendienst dag en nacht bereikbaar

Nederland is een dichtbevolkt land met veel verkeersbewegingen, waar de doorstroom nog wel eens in problemen komt. Snel en efficiënt inspringen op noodsituaties op de weg, is dus van groot belang. Calamiteiten op trajecten van het hoofdwegennet in Nederland, lossen wij op. Dat doen we in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit houdt in dat we 24/7 klaar staan om op het moment dát er iets speelt, direct uit te rukken. Onze steunpunten en telefooncentrale zijn dag en nacht bereikbaar. Vroeg in de ochtend, laat in de avond of diep in de nacht. Zodat de Nederlandse wegen weer bereikbaar zijn.

Alles in huis voor incident management

Goed optreden bij calamiteiten betekent niet alleen snel actie ondernemen, calamiteiten schoonmaken en (vervolg)schade herstellen. Het betekent ook staan voor een bepaalde kwaliteit. Als Mourik staan we garant voor die kwaliteit dankzij ons vakmanschap en jarenlange ervaring. We staan niet alleen met kennis en met mensen klaar, we hebben ook het juiste materieel in huis om de weg veilig af te sluiten. Zo beschikken we over botsabsorbers en actiewagens (pijl- en tekstwagens).

Een bijzondere tak binnen onze calamiteiten-dienstverlening is het zogenaamde hittestressprotocol beweegbare bruggen. Loopt de temperatuur twee of meer dagen op tot boven de 30 graden, dan koelen wij de bruggen. Ook hier weer: 24/7 staan we klaar. Om te zorgen dat Nederland door kan. 

De calamiteiten die voorbijkomen zijn heel divers. De ene keer kunnen we binnen een uur een oplossing verzorgen, de andere keer zijn we een etmaal met man en macht aan het werk om een weg weer volledig verkeersveilig te maken. Een vervuild wegdek, botsingen, een doorboorde geleiderail: ieder incident is anders. Dat vraagt om flexibiliteit en oplossingsgerichtheid vanuit onze kant. Het maakt het werk wat ons betreft juist zo mooi. Samen lossen we calamiteiten zo snel mogelijk op. 

Contact

Marijo Orgers

Marijo Orgers

Projectmanager
Mourik Infra B.V. Voorstraat 67
2964 AJ Groot-Ammers