header

Datum

Klant

De Haan Advocaten & Notarissen

Locatie

Farmsum

Status

Gerealiseerd

Mourik heeft met trots een bijzondere opdracht voltooid: de tanksanering van de voormalige productielocatie van het in 2015 failliet verklaarde North Refinery in Farmsum. Op het terrein, waar eerdere sanerings- en sloopwerkzaamheden voortijdig werden gestopt, bevonden zich nog tien tanks met bijbehorende leidingen die eerst geleegd en gereinigd moesten worden voordat sloop mogelijk was.

Doordacht Plan van Aanpak


Onder het motto ‘We doen het veilig of we doen het niet’ hebben we voor elke tank een gedetailleerd plan van aanpak opgesteld. Duurzaamheid stond centraal in de uitvoering. Voor de tien tanks heeft Mourik onder andere een oliewaterscheider met buffercontainers geïnstalleerd. Alle verwijderde stoffen zijn op een veilige en verantwoorde wijze verzameld en afgevoerd in nauwe samenwerking met CIWS, wat resulteerde in de verwerking van 6.000 ton afval.

Zorgvuldig Proces


Elke tank is geleegd tot het achtergebleven product onder het mangatniveau kwam. Om de veiligheid te waarborgen, hebben we constant het LEL- en O2-niveau gemeten. Bij veilige waarden zijn we - indien nodig – met onafhankelijke adembescherming de tanks ingegaan om het achtergebleven product te verwijderen. Vervolgens zijn de tanks met hoge druk en een roterende tankwaskop gereinigd. Een vacuümwagen heeft het vervuilde water opgezogen, dat via de oliewaterscheider naar de buffercontainers is afgevoerd. Na elke reiniging zijn de tanks gekeurd door SGS en overgedragen aan Steenhuis Sloopwerken, die de sloopwerkzaamheden heeft verricht. Een naadloze samenwerking.

Vakmanschap, Betrouwbaarheid en Snelheid


Binnen drie maanden zijn alle tanks geleegd, gereinigd en gesloopt. Het verwijderde product is veilig en verantwoord afgevoerd, tot grote tevredenheid van de opdrachtgever. Curator en opdrachtgever Hans Silvius van De Haan Advocaten & Notarissen blikt tevreden terug op het project en getuigt:

‘Mourik blijkt een betrouwbare aannemer, die binnen de afgesproken tijd vakwerk levert. De snelheid van werken in combinatie met het vakmanschap is opvallend. Binnen drie maanden hebben zij een klus geklaard die door andere aanbieders was ingeschat op zes tot negen maanden. Ik kan niet anders zeggen dan dat het werken met Mourik goed bevallen is’.

 

Aan de slag bij Mourik?

Leerling Pijpfitter

Stage / Traineeships

Veiligheidskundige

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Industriële Reiniging

Project Management

Studenten/afgestudeerden HBO/WO niveau

Stage / Traineeships
Bekijk alle vacatures