header

Datum

3-9-2020 / 19-9-2020

Klant

Shell Moerdijk

Locatie

Moerdijk

Status

Gerealiseerd

De onderhoudsstop op Shell Moerdijk was een project dat van 3 tot en met 19 september duurde en door Mourik Industry multidisciplinair werd uitgevoerd. Deze stop kende een strakke planning en dat betekent voor de collega’s flink doorwerken. De planning was kort. Natuurlijk moest gewerkt worden met extra coronamaatregelen en daardoor ook inzet van extra eigen collega’s. 

Cleaning

Een mooie ploeg collega’s werkte aan de stop, die volgens de strakke planning in het weekend van 19 september werd afgerond. Voor de cleaning werkzaamheden maakten we gebruik van acht hogedrukunits met één IBC (internal bundel cleaner) of zes flexframes (draagbalken) met TLX (tube lans cleaner), twee vacuümwagens en een HD-combi en waren zo’n dertig collega’s overdag en ’s nachts aan het werk. De piek van het werk lag voor ons vooral op de eerste anderhalve week van deze turnaround.

Catalyst

De zestig collega’s die dag en nacht voor catalystwerkzaamheden rondliepen richtten zich op het ontladen, het reinigen middels stralen en het beladen met MIDC van drie reactoren, elk bestaande uit 4.700 tubes. Natuurlijk brengt dit werk uitdagingen met zich mee. Omdat de plant krap gebouwd is, is het lastig om al het equipment op te lijnen en het is altijd druk in de plant met equipment. Tijdens het werk zetten we voor het eerst onze straalgrippers in. Daarnaast gebruiken we ons eigen laadsysteem MIDC, meetsysteem en stofblaassysteem. De catalyst-collega’s hebben de uitdaging om het werk binnen 16,5 dag op te leveren. De reactoren waren namelijk de rode draad in de stop en daardoor was de planning strak. Maar de collega’s werkten zeer hard en hebben de planning gehaald.

Innovatie

We gebruikten innovaties voor het geautomatiseerd reinigen van complexe warmtewisselaars en de vervanging van catalyst uit de reactoren. Hiermee konden we hoge kwaliteit leveren en werkten we veilig binnen de geplande tijdschema's. Ook nieuw op deze stop was een geavanceerd camerabewakingssysteem dat we gebruikten ter controle van de werkzaamheden in besloten ruimten. De projectleiding kon zo ook meekijken naar de voortgang en eventueel technische problemen in het werk.  Op deze wijze konden collega's elkaar ondersteunen en adviseren en meteen ingrijpen als er iets niet goed dreigde te gaan.

Tijdens de stop werd samengewerkt met diverse andere contractors en natuurlijk de opdrachtgever Shell. Dit zijn waardevolle samenwerkingen, omdat we tijdens een stop afhankelijk zijn van elkaar en de kwaliteit van het werk dat opgeleverd wordt. De samenwerkingen verliepen goed en eventuele uitdagingen werden gezamenlijk opgepakt. Alles was vooraf zo goed mogelijk voorbereid en doorgesproken, zodat de uitvoering vloeiend en naar ieders wens kon verlopen en we met trots terug kunnen kijken op een mooi project.

Aan de slag bij Mourik?

Veiligheidskundige

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Industriële Reiniging

Project Management

Studenten/afgestudeerden HBO/WO niveau

Stage / Traineeships

Machinist Droge stoffen zuigwagen (Vacu-press)

Technisch
Bekijk alle vacatures