header

Datum

Maart 2020 / Juli 2020

Klant

Zeeland Refinery

Locatie

Vlissingen

Status

Gerealiseerd

Op dit moment vindt op Zeeland Refinery een grote turnaround plaats. Mourik Industry fungeert als multidisciplinair hoofdaannemer op deze turnaround voor blok 8 en 9, het zogenaamde hart van de fabriek. Samen met Visser & Smit Hanab wordt continu gewerkt aan de laatste loodjes om in een zo kort mogelijke periode al het onderhoud aan de stilstaande fabriek weer in bedrijf te nemen, zodat onze opdrachtgever, Zeeland Refinery, weer snel over kan gaan tot productie.

Drie specialistische klussen

Als vaste contractor op Zeeland Refinery heeft Mourik Industry het volle vertrouwen gekregen voor deze turnaround. We zijn immers bekend met alle regels, processen en systemen en een volwaardige partner voor Zeeland Refinery. Het werk bestaat voor Mourik uit drie specialistische klussen.

Collega Lukas Neijmeijer houdt zich met zijn team bezig met de airfinbank, HD-bundels en het vervangen van de condensor. Mohamed Smaili is verantwoordelijk met zijn team voor het koudwerk, het zogenaamde sleutelwerk. Het werk aan vaten en torens, het uitbouwen en terugplaatsen van equipment, het openmaken, plaatsen en dichtmaken van bundels en het afblinden van systemen.

Visser & Smit Hanab voert voor Mourik Industry het las- en fitwerk uit in een partnership. Daarnaast vindt divers cleaningwerk plaats door het team van Mathieu Stahl. De teams werken nauw samen met elkaar en onze opdrachtgever, zodat we duidelijk een Mourik zijn met een duidelijk vast aanspreekpunt, te weten Erwin van den Broek, projectdirecteur.

Sfeer en veiligheid

In het kader van efficiënt en veilig werk is de goede onderlinge sfeer en directe cultuur erg belangrijk. Bij Zeeland Refinery staat, evenals bij Mourik Industry, veiligheid op nummer 1. Mourik werkt nauw met onze opdrachtgever samen om veiligheid te controleren en te behouden. Zeker met de extra corona-maatregelen vraagt dit nog meer aandacht.

Samen met Zeeland Refinery wordt nu dagelijks hard gewerkt aan de laatste puntjes op de i. Dit bestaat uit het dichtmaken van de laatste systemen, het inbouwen van enkele spoolstukken en het compleet maken van kwaliteitsdocumenten. De specialistische klussen van het team van Lukas Neijmeijer zijn zo goed verlopen dat deze al volledig zijn afgerond. Einde deze week worden alle werkzaamheden afgerond.

Contact

Erwin van den Broek

Erwin van den Broek

Directeur Veiligheid
Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

Aan de slag bij Mourik?

Leerling Pijpfitter

Stage / Traineeships

Veiligheidskundige

Staf

Daadkrachtige Inkoper

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Straal- en Schilderwerken

Project Management
Bekijk alle vacatures