Article
In het kort

De divisie Industry verzorgt onderhoud, projecten en turnarounds in verschillende industriële sectoren,  zoals petrochemie, energieopwekking en staalindustrie. Mourik-collega's die in de Rotterdamse haven werken omschrijven het als een wereld vol verwondering. Laat je inspireren door de dynamiek en verwondering die onze collega's Dennis, Manuela en Mohamed ervaren in deze cruciale hub van de wereld.

Niet iedereen heeft door wat zich precies achter de Rotterdamse havenpoorten afspeelt en hoe belangrijk de bijdrage is die de haven levert aan de wereld van morgen. 

Er liggen tal van kansen

''De haven wordt vaak geassocieerd met boten en grote containers, maar het is een inspirerende plek die continu groeit en waar tal van kansen liggen voor iedereen die ze durft te grijpen.'' - Dennis Scholte, Manager Procesverbetering en Training. "Ik vind het een enorm inspirerende plek die continu groeit. Er liggen tal van kansen voor iedereen die ze durft te grijpen.” Dat weet ik nu, maar voor ik hier kwam werken had ik een beetje hetzelfde beeld. Als Vlaardingenaar woonde ik bijna onder de rook van de haven, maar ik had geen idee van wat er allemaal speelde. Pas toen ik er kwam werken ontdekte ik hoeveel spullen die we dagelijks gebruiken, van benzine tot kleding en telefoons, via de industrie of de haven bij ons terecht komen.”

"De haven is een belangrijke factor in ons leven.'' - Mohamed Smaili

De haven is een belangrijke factor in ons dagelijks leven

''Als ik door de haven rijd, sta ik stil bij de fabrieken die voor belangrijke grondstoffen zorgen. De haven is een belangrijke factor in ons leven.'' - Mohamed Smaili, Sitemanager. “Werken in de haven is stiekem wel een beetje een droom geweest.” Lachend: “Ik ben een Rotterdamse jongen hè, en als Rotterdammer word je opgevoed met dat de haven iets is om trots op te zijn. Als je er niet werkt en er nooit komt, is eigenlijk helemaal niet duidelijk waar je nou precies trots op bent; je hebt er nog geen beeld bij. De eerste keer dat ik de haven binnenreed, weet ik nog goed. Ik was echt onder de indruk van hoe enorm het was en hoe verbonden je bent met de wereld. De haven is een belangrijke factor in ons leven. Als ik door de haven rijd, sta ik stil bij de fabrieken die voor belangrijke grondstoffen zorgen en de containers die altijd maar weer op de goede plek terechtkomen. Daar een deel van zijn is echt heel bijzonder.”

Ik was onder de indruk van hoe enorm het was en hoe verbonden je bent met de wereld

Mohamed Smaili — Site manager

Veiligheid is een belangrijk vraagstuk

''Tijdens mijn werk als industrial cleaner merkte ik dat veiligheid een belangrijk vraagstuk is in de haven, maar ik merkte ook dat de veiligheidskundige vaak weinig op de werkvloer te vinden was. Er miste een goede vertaling van het veld naar het management en andersom. Zo werd mijn interesse gewekt voor veiligheid; ik wilde het anders doen.'' - Manuela van der Laarse-Glied, Veiligheidskundige

“Veiligheid gaat veel verder dan alleen het controleren van procedures en werkinstructies. Het draait juist om het persoonlijke contact, weten wat er in je team speelt en hoe de groepsdynamiek in elkaar zit. Ik ben veel buiten te vinden, want ik ben ervan overtuigd dat je veiligheid moet waarborgen vanaf de plek zelf, en niet vanaf een kantoor. Omdat ik onderdeel ben van het team weten collega’s me te vinden en komen ze sneller naar me toe om te vragen of ik even met ze mee wil kijken".

Wil je het volledige interview lezen, waarin naast Dennis, Manuela en Mohamed ook Jolinda en Erwin aan het woord komen? Kijk dan op: Werken in de Rotterdamse haven - Onze Haven

Contact

Tolga Koylan

Tolga Koylan

Corporate Recruiter
Mourik Industry B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam