Article

Mourik neemt haar eerste WSV met vol automatische kegelzetter in gebruik!

Vandaag, 28 maart 2023, hebben wij onze eerste WSV - Workzone Safety Vehicle - met volautomatische kegelzetter in gebruik genomen. Geen handmatig kegelen meer uit een open laadbak, alles gebeurt nu geheel automatisch! Medewerkers komen dus niet meer in een onveilige zone om de verkeersmaatregelen te nemen.

In 2017 heeft Mourik in eigen huis de SLIM – Safe Lean Incidentmanagement Machine – ontwikkeld, die vijf jaar lang ingezet is op het onderhoudscontract West Nederland Zuid, perceel zuid van Rijkswaterstaat. Echter was dit voertuig niet voorzien van een vol automatische kegelzetter, waardoor doorontwikkeling een absolute vereiste was. Samen met Wagenaar Engineering hebben wij een volautomatische oplossing ontwikkeld die vanaf april ingezet zal worden op het onderhoudscontract West Nederland Zuid, perceel Noord van Rijkswaterstaat. 


Hoe werkt de WSV met vol automatische kegelzetter?

 

  1. Volledig automatisch plaatsen van de Andreasmatten
  2. Volledig automatisch plaatsen van een afzetraam (actiewagen), zonder afkoppelen door een werknemer
  3. Volledig automatisch plaatsen van de kegels. De WSV heeft ruimte voor zo’n 360 kegels! Zowel de tussenruimte tussen de kegels als de kegelafmetingen zijn instelbaar.


De handelingen kunnen worden herhaald voor het afzetten van een tweede of zelfs derde rijstrook. Natuurlijk pakt de WSV alle geplaatste materialen ook weer volledig automatisch op.

Een grote stap vooruit in veiligheid én in fysieke belasting!