Article

Familiebedrijven Mourik en Altena Group hebben een raamovereenkomst getekend voor het leveren van chemisch technische reinigingsactiviteiten. De driejarige overeenkomst gaat per direct in en heeft betrekking op het leveren van specialistische reinigingsactiviteiten aan opdrachtgevers in de (petro- en bio-) chemische-, afvalverwerkings- en voedingsmiddelenindustrie, fossiele- en biomassa-energiecentrales. 

Beide bedrijven werkten eerder succesvol samen op verschillende projecten. De samenwerking beviel zo goed, dat deze nu via een raamovereenkomst is geformaliseerd.

Kees Jan Mourik, bestuursvoorzitter Mourik vertelt: ‘Met deze samenwerking versterken wij onze marktpositie door zowel capaciteitsvergroting, als de mogelijkheid om complementaire services als chemisch technisch reinigen te kunnen bieden. Net als Mourik is Altena Group een familiebedrijf, dat zorgt in dit geval voor een gedeelde visie op continuïteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid”.

Derk Euwen, CEO Altena Group vult aan: ‘Onze opdrachtgevers hebben behoefte aan partijen die meedenken over uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Wij investeren daarom aanzienlijk in kennis en innovatie. Dat zien wij ook bij Mourik. Door onze krachten te bundelen hebben wij een grotere slagkracht in de markt en kunnen we gezamenlijk onze diensten nog verder verbeteren en verduurzamen’.