Article

Op 27 september 2023 organiseerde Mourik Divisie Infra het eerste Mourik Veiligheidsontbijt in het Van der Valk Hotel Vianen. Dit evenement, dat liep van 08.00 uur tot 12.00 uur, bracht ons – Mourik, ketenpartners en onderaannemers - samen om de focus op veiligheid op de projectlocaties te benadrukken en de samenwerking te versterken.


Veiligheid op de eerste plaats


Binnen de Divisie Infra (incl. dochters) staat veiligheid op de projecten samen met onze ketenpartners en onderaannemers als hoogste prioriteit op de dagelijkse agenda. Het Veiligheidsontbijt diende als een gelegenheid om de nadruk te leggen op de gezamenlijke verantwoordelijkheid om werkzaamheden uit te voeren volgens de hoogste veiligheidsstandaarden.


Samen leren en inspireren


Mourik nodigde ketenpartners en onderaannemers uit om deel te nemen en benadrukte het belang van samenwerken en leren van elkaar. Het doel is om prestaties voortdurend te verbeteren en dagelijks van elkaar te leren.


Een informatief programma

Het programma bood een verscheidenheid aan presentaties en discussies over veiligheidsonderwerpen, waaronder de Veiligheidsladder, de S@M-app, veiligheid langs de weg, waterstof en veiligheid, en veiligheid bij hijsen. Er was ook tijd om te praten over veiligheid in aanbestedingen (ViA) en om met elkaar in gesprek te gaan over veiligheid in de hele keten.

Het Veiligheidsontbijt bij Mourik was niet alleen een gelegenheid om kennis te delen en te vergaren, maar ook om de banden tussen Mourik en haar ketenpartners en onderaannemers te versterken en gezamenlijk te werken aan een veiligere werkplek.

Mourik Infra kijkt uit naar de voortzetting van deze waardevolle samenwerking en het bevorderen van veiligheid op de projectlocaties.


Bekijk hier de video van deze bijeenkomst