Article

Hydrokinetics is een gepatenteerde, duurzame technologie die op basis van hogedruk water en pulsatie golven leidingen reinigt. Mourik heeft deze technologie exclusief voor Mourik naar Europa gehaald en weet er alles van.

Maar wat is Hydrokinetics precies?

Hydrokinetics is een technologie waarbij verstopte of deels geblokte leidingen ontstopt worden. Door een pulserende water wave aan te brengen in de verstopte leiding of warmtewisselaar breekt de vervuiling en wordt deze in een golfbeweging naar voren geduwd.

Duurzaam en efficiënt

Wat zijn de voordelen ervan? De techniek van Hydrokinetics is nieuw in Europa. Een unieke kans om deze reinigingstechniek exclusief naar Europa te halen. Zodoende is Mourik het enige bedrijf dat deze gepatenteerde manier van reinigen in Europa mag toepassen. Het is een stuk duurzamer en een efficiëntere manier van schoonmaken voor geblokte pijpen dan alle andere reinigingstechnieken.

Minder afvalwater en tijdswinst

Maar er is meer te vertellen. De technologie is in Amerika ontwikkeld en een bewezen technologie. Voor geblokte pijpen is Hydrokinetics duurzamer dan traditionele hogedruk cleaning omdat er veel minder (afval)water gebruikt wordt. Het reinigingswerk neemt minder tijd in beslag, leidingen hoeven niet ontmanteld en weer in elkaar gezet te worden waardoor processen weer sneller hervat kunnen worden. Daarom is het veel kostenefficiënter.

Ten slotte heeft Hydrokinetics als groot voordeel dat er meer reinigingswerk verricht kan worden in dezelfde tijdspanne met hetzelfde aantal mensen. Doordat het een snellere manier van werken is, kunnen medewerkers vlugger ook op andere schoonmaakklussen gezet worden. En dat laatste is in deze krappe arbeidsmarkt mooi meegenomen.

Succesvolle projecten

Mourik heeft Hydrokinetics inmiddels bij meerdere internationale opdrachtgevers in de chemische industrie succesvol toegepast. De bedrijven zijn enthousiast. Deze innovatieve oplossing past namelijk perfect bij de duurzaamheidsambities van de organisaties. Daarnaast kunnen fabrieksprocessen snel weer opgepakt worden.

Wil je meer weten over Hydrokinetics? Neem dan contact op met Bjorn Schuilenga.