Article

Op woensdag 11 mei 2022 heeft Mourik Infra dodehoeklessen verzorgd aan groep 7a en 7b van Basisschool ’t Carillon te Gouda. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) is er een theorie- en praktijkgedeelte aangeboden.

Tijdens het praktijkdeel gaf de chauffeur in de vrachtwagen uitleg over het zicht en alle te gebruiken spiegels. Zo konden de kinderen ervaren wat een chauffeur kan zien, en juist niet kan zien, vanuit de cabine. De theorieën bestaan uit het maken van een woordspin over de dode hoek, het kijken van een filmpje, het maken van een werkblad en een quiz.

Met het verzorgen van dodehoeklessen wil Mourik kinderen bewust maken van het gevaar van de dode hoek bij alle vrachtwagens. Door deze lessen kunnen ongevallen voorkomen worden in het verkeer.

De kinderen waren enthousiast over de gegeven lessen en vonden het bijzonder om in de cabine van de vrachtwagen plaats te mogen nemen.

De twee vuistregels die continu terugkomen bij de dodehoekles: Blijf altijd rechts en ruim achter de vrachtauto en houdt altijd drie meter afstand rondom de vrachtauto!

Wil je weten wat de dode hoek inhoudt, bekijk dan de video

Mourik voert momenteel werkzaamheden uit aan de Wilhelmina van Pruisenlaan te Gouda, in opdracht van de gemeente Gouda. Vanuit het plan van aanpak, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid heeft Mourik deze dodehoekles aan Basisschool ’t Carillon aangeboden.