Article

Bij Mourik draait alles om samenwerking en een positieve werksfeer. Willem van Galen vertelt wat de ingrediënten zijn voor een prettige werkomgeving. 42 jaar geleden begon hij als pijpfitter en monteur bij Mourik, nu is hij Coach Mechanisch Personeel en betrokken bij het opzetten van de Mourik Vakschool.

 

Samenwerking en positiviteit

Omdat hij verschillende functies binnen Mourik heeft bekleed, weet Willem als geen ander welke factoren het werken bij Mourik zo leuk maken: ''Bij Mourik ligt de nadruk op samenwerking en een positieve werksfeer'', vertelt Willem. Na 42 jaar gaat hij nog steeds met plezier naar zijn werk. Volgens Willem heerst er een open werkcultuur waar medewerkers de vrijheid krijgen om hun werkzaamheden naar eigen inzicht uit te voeren, zolang dit goed en veilig gebeurt.

Willem heeft zelf ook ervaren dat Mourik openstaat voor nieuwe ideeën: ''Ik ontdekte dat coachen en samenwerken met jongeren goed bij me past. Met de Mourik Vakschool heb ik de mogelijkheid om jongeren op te leiden en hen te laten zien hoe geweldig het is om te werken in de industrie.''

 

Een goede leerschool voor iedereen

Mourik Vakschool biedt jongeren zonder relevante diploma's de kans om zichzelf te ontwikkelen, het vak te leren en bij ons aan de slag te gaan. Ook als je een omscholingstraject in wil kan je bij de Vakschool terecht. Mourik ondersteunt jongeren in hun opleiding en helpt hen de juiste diploma's of certificaten te halen, zodat ze klaargestoomd worden voor een functie als montagewerker, lasser of pijpfitter. Willem heeft hierin een begeleidende rol.

 

Kansen en mogelijkheden

Willem benadrukt: ''Het belangrijkst is de interesse in techniek, discipline, punctualiteit en collegialiteit. Mourik zoekt mensen die laten zien dat ze willen leren en groeien, en die bereid zijn om samen te werken aan een fijne werkomgeving. De ontwikkeling van deze punten is ook onderdeel van het programma.''

Zelf heeft Willem hier ook ervaring mee. In de loop der jaren is hij opgeklommen naar verschillende posities binnen Mourik. Ook voor de leerlingen van de Vakschool liggen de kansen voor het oprapen. Met een goede dosis inzet en toewijding zijn er altijd kansen voor bijscholing en carrièremogelijkheden.

Mourik biedt kansen voor iedereen. Ben jij geïnteresseerd in de Mourik Vakschool? Bekijk de website en meld je direct aan.