Article

Bij Mourik staat duurzaamheid het hele jaar in de spotlights. Maar in de maand oktober doen we er nog een schepje bovenop. Van 10 tot en met 14 oktober hebben we namelijk de Mourik Duurzaamheid Gamechanger georganiseerd, een duurzame strijd tussen Mourik-medewerkers, waarbij zij duurzame activiteiten uitvoeren. Dit jaar waren er maar liefst 166 deelnemers. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Met deze Gamechanger willen we bereiken dat onze medewerkers zich steeds meer bewust worden van het belang van duurzaamheid en daar ook naar handelen.

 

Elke dag een thema

Om collega’s te inspireren hebben we elke dag een thema uit onze duurzaamheidsagenda centraal gezet, waarbij we activiteiten en workshops hebben georganiseerd. Enkele voorbeelden: 

 

Een week met impact!

De deelnemers aan de Gamechanger zijn een week lang de duurzame strijd aangegaan door bomen te planten, bijenhotels te bouwen, de verwarming een week vakantie te geven, zoveel mogelijk verbetervoorstellen te verzamelen, vegetarisch te eten, optimalisaties in projecten door te voeren, standaard duurzame alternatieven in offertes aan te bieden, en ga zo maar door. In totaal zijn er 180 teamacties uitgevoerd en hebben we samen met Eden Projects 170 bomen geplant.

 

Prijs met duurzaam karakter

Het winnende team is de Green Man Group, ofwel de collega’s van Mourik Calamiteiten. Zij zorgen er dagelijks voor dat weggebruikers veilig van A naar B kunnen, en helpen daarbij ook het milieu een handje door de biodiversiteit te versterken, het kantoor te vergroenen, met elektrische voertuigen werkzaamheden uit te voeren, alternatieve brandstoffen (zoals CO2 Saving Diesel met 89% minder CO2) te gebruiken, dagelijks zwerfafval (gescheiden) te verzamelen en gemaaid bermgras om te zetten in Bokashi. 

De Green Man Group won een prijs die perfect aansluit bij de Gamechanger, namelijk tickets voor de eerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd in Nederland, georganiseerd door FC Dordrecht.