Article

Hoe is het eigenlijk om te werken bij Mourik?

Deze vraag leggen wij voor aan onze eigen Mourik-mensen. Om preciezer te zijn: een collega die wel wat hulp kan gebruiken en zijn team mag gaan uitbreiden. Deze keer de beurt aan Marnix van Wingerden. Marnix is 41 jaar, woont in Groot-Ammers, op steenworp afstand van het hoofdkantoor. Hij is getrouwd met Marissa, die ook werkzaam is bij Mourik. Samen hebben ze twee kinderen. Sinds 2001 werkt Marnix bij Mourik, waar hij nu werkzaam is als uitvoerder.

Een blik op de rol als uitvoerder

Als uitvoerder heeft Marnix de dagelijkse leiding over projecten waarbij hij het personeel en de onderaannemers instrueert. “Als uitvoerder ben ik betrokken bij het voortraject van zowel ontwerp als werkvoorbereiding tot aan de oplevering. Samen met mijn team zorg ik dat de werkzaamheden veilig en binnen planning uitgevoerd worden, en dat de oplevering van het project een gezond financieel resultaat oplevert.”

Iedereen kent zijn kracht en een gezond relativeringsvermogen

In zijn rol als uitvoerder, en dan met name binnen het vaste team waar Marnix mee werkt, merkt hij dat iedereen zijn kracht kent en die goed weet in te zetten: “Hierdoor ga je dagelijks met plezier naar je werk. Uiteraard heb je weleens een dag of een week waar wat tegenslagen zijn, maar als je dit weet te relativeren met de goede en leuke momenten in je achterhoofd, ga je heel vaak met een goed gevoel naar je werk.”

Vrijheid, verantwoordelijkheid en gemeenschapsgevoel

Lekker werken, veel vrijheid, en tegelijkertijd veel verantwoordelijkheid. En een vaste kern waar je altijd op terug kunt vallen. Wat Marnix betreft kenmerken van het werken bij Mourik: “Je werkt met een leuk, jong en dynamisch team, waarin iedereen zich altijd positief inzet om een goed resultaat te behalen. Ook merk je dat Mourik een grote vaste kern heeft die er al jaren werkt. Mourik is een familiebedrijf waar men er in moeilijke tijden voor elkaar is. Dat merk je ook tijdens de bedrijfsuitjes en bijeenkomsten; het is dan altijd gezellig om weer collega’s tegen te komen die je een tijdje niet hebt gezien.”

Talloze ontwikkelmogelijkheden tot je de functie hebt die je wilt

Marnix startte zijn dienstverband bij Mourik als assistent landmeter en na ongeveer 3 à 4 jaar ging hij verder in de rol als assistent uitvoerder. Vanaf 2007 kreeg hij de functie van uitvoerder en ontwikkelde zich vervolgens tot zelfstandig uitvoerder. Marnix: “Ik denk dat ik een goed voorbeeld ben van hoe je je kan ontwikkelen bij Mourik. Toen ik binnenkwam had ik net mijn school afgerond. Uiteindelijk was ik in staat door te groeien naar de functie die ik ambieerde. Ook om me heen zie ik veel collega’s die hier op een dag zijn komen binnenwandelen en die steeds blijven groeien. Bij Mourik krijg je verantwoordelijkheid en word je in het diepe gegooid. Maar door de fijne werkomgeving is er altijd iemand die je bij nood uit het diepe vist”.

Wat maakt dat iemand goed bij Mourik past?

“Bij Mourik pakken we door en zoeken we continu naar de perfecte oplossing om een opdrachtgever te ontzorgen. Weet je van aanpakken en zie je in alles een uitdaging, dan pas je perfect bij Mourik! In een collega-uitvoerder zoek ik een gedreven persoon die goed kan omgaan met werkdruk en elke dag met positieve zin naar zijn werk gaat. Een persoon die zijn vakkennis kan en wil delen met de mensen om zich heen.”