Article

Hoe is het eigenlijk om te werken bij Mourik?

Deze vraag leggen wij voor aan onze eigen mensen. Om preciezer te zijn: een collega die wel wat hulp kan gebruiken. Want in de rubriek ‘Aan de slag bij Mourik’ gaan wij in gesprek met een collega die zijn of haar team mag gaan uitbreiden.

Vandaag is het de beurt aan Kevin Vernooij. Kevin is 24 jaar, woont in het bruisende Breda en is gek op reizen, tennis en wielrennen. Tijdens zijn studie civiele techniek liep hij stage bij Mourik. Dit beviel zo goed, dat hij nooit meer is weggegaan.

Mourik als grote carrièrekans

“Ik heb van jongs af aan al veel fascinatie voor bruggen, sluizen en dijken gehad”, vertelt Kevin. Door deze passie te volgen heeft hij via zijn studie kennisgemaakt met Mourik. “Ik had gelijk een goed gevoel bij Mourik”, herinnert hij zich. “Na deze kennismaking heb ik dan ook gevraagd of ik daar stage kon lopen en mocht ik langskomen op het hoofdkantoor. Een week later mocht ik op gesprek komen met de projectleider in Culemborg, om daar een half jaar stage te lopen. Inmiddels werk ik alweer vijf jaar bij Mourik en ga ik nog steeds iedere dag met plezier naar mijn werk.”

Geen dag is hetzelfde

Momenteel is Kevin op vier verschillende locaties aan het werk, wat zijn dagen erg divers maakt. “Als werkvoorbereider ben je echt een spin in het web”, vertelt hij. “Je hebt contact met verschillende partijen en probeert ervoor te zorgen dat zij allemaal tevreden zijn. De ene keer pak ik de financiële afwikkeling van het project op, de andere keer ga ik met de uitvoerder zitten om de planning te bespreken en in te delen. Er zijn ook wel dagen dat ik een overleg met een opdrachtgever heb om samen te sparren om tot de beste oplossingen te komen voor het project.”

Als je ervoor openstaat om nieuwe dingen te leren en verantwoordelijkheid te pakken, krijg je daar heel veel voor terug. Kevin: “Je wordt door Mourik erg geholpen om als jong professional snel je plek te vinden binnen de organisatie. Je merkt dat het echt een familiebedrijf is, met korte lijntjes en een goede werksfeer.”

Voor nieuwe collega’s heeft Kevin een gouden tip: “Wees flexibel, stressbestendig en zorg dat je je dag niet volledig vol plant. Houd altijd ruimte voor onverwachte werkzaamheden - die onverwachte dingen maken dit werk bij Mourik juist zo leuk.”