Article

Op 8 december jl. heeft Mourik Infra voor het rijkswegen onderhoudscontract voor Rijkswaterstaat (PrestatieContract Droog ZNW) de ISO 55001 Certificering behaald. Deze certificering is een kwaliteitsnorm vergelijkbaar met de NEN-ISO 9001 maar specifiek bedoeld voor partijen die zich bezighouden met onderhoud en assetmanagement.

Begin 2020 is het certificeringstraject gestart en de afgelopen twee jaar doorlopen door het projectteam. Hierbij is de interne organisatie langs de 55001 meetlat gelegd, zijn er concrete projectdoelstellingen bepaald en zijn noodzakelijke verbeteringen doorgevoerd om te voldoen aan de 55001. Op 17, 19 en 29 november van afgelopen jaar is de organisatie uiteindelijk door een externe onafhankelijke auditor geaudit. Tijdens deze drie auditdagen is vastgesteld dat de projectorganisatie zonder bevindingen of aandachtspunten voldoet aan de normeisen.

Door het behalen van deze certificering versterkt Mourik zijn positie in de onderhoudsmarkt. Het huidige projectteam wordt in de prestatiemetingen door de opdrachtgever op het gebied van samenwerking al veelvuldig beoordeeld met een 10. Door het certificaat wordt de weg naar professionalisering verder doorgezet. Bovendien kunnen we hiermee aan onze huidige en toekomstige opdrachtgevers aantonen dat onze werkwijze voldoet aan de internationale norm voor assetmanagement. Het beheer van de Assets van onze klanten is bij ons dus in goede handen.

Door de corona-perikelen heeft de overhandiging van het certificaat helaas op zich laten wachten, maar op 22 april jl. heeft Mourik Infra het certificaat officieel in ontvangst mogen nemen van DIfAM (Dutch Instutute for Asset Management).