Article

Deze groene heldin heeft een enorme passie voor techniek. We hebben het natuurlijk over Ellen Faber, Hoofd Calculatie bij Mourik Industry. Geïnspireerd door haar dochter heeft Ellen niet alleen een passie voor techniek, maar ook voor duurzaamheid.

Vorig jaar enthousiasmeerde Ellen haar team om mee te doen aan de Mourik Duurzaamheid Gamechanger. Een week lang gingen ze met andere collega’s de duurzame strijd aan om zo veel mogelijk positieve impact te creëren. Van afvalrapen tot de thermostaat een graad lager, deze Rotterdammers draaiden hun handen er niet voor om. Maar daar bleef het niet bij voor Ellen en haar team. Ellen: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Stel jezelf haalbare doelen en vanaf daar elke keer een stapje verder. Zo hangt er bij ons nu een lijstje waar we elke keer acties op noteren om als afdeling duurzamer te kunnen werken. Dit bespreken we in ons wekelijkse overleg en zo maken we duurzaamheid laagdrempelig.” De inhoud van de lijst geeft Ellen nog niet prijs, want ook dit jaar doen zij en haar team weer mee aan de Mourik Duurzaamheid Gamechanger. 

Ellen neemt deel aan het programma ‘Leiderschap in duurzaamheid’. Daarvan was onlangs de kick-off van de '100 MTC Experience’  in de Evenementenhal in Gorinchem. Deze duurzaamheidsavond was georganiseerd door Mourik om 10% van de organisatie te inspireren en te activeren om hun leiderschapsrol te pakken en samen met collega’s te versnellen naar een duurzame toekomst. Ellen: “Goed dat Kees Jan Mourik de avond opende. Ik vind ook dat het van bovenaf uitgedragen moet worden, want goed voorbeeld doet volgen!” Wat ze het meest inspirerende van deze avond vond? “Het gemeenschappelijke gevoel, de verbondenheid, terwijl we met zo’n grote groep mensen waren. Zo inspireer en enthousiasmeer je elkaar om bij te dragen aan het grotere doel. Voor mij was het de ultieme bevestiging dat Mourik echt toonaangevend wil zijn in de duurzaamheidstransitie en dat we dit ook echt samen gaan doen.”

Benieuwd naar de aftermovie van 21 april?

Video link