Article

Onze eigen Brigit Hagemeijer is projectbegeleider op de bouwafdeling van Mourik. Een bouwvrouw in hart en nieren. En zoals veel collega’s bij Mourik: te bescheiden. Dankzij Brigit is de Kiltunnel namelijk duurzamer dan ooit. Ze heeft bijvoorbeeld een circulair ontwerp gemaakt en materialen gekozen op basis van de Milieukostenindicator (MKI). En zo hebben we op basis van haar slimme denkwerk nog meer duurzame ideeën ingebracht, bijvoorbeeld een luifel vol leggen met zonnepanelen, dat resulteert in “nul op de meter” in plaats van een gebouw dat voldoet aan de BENG-eisen. 

En Brigit kwam met het idee om niet alleen het rendement van de panelen te verhogen, maar ook nog eens de lucht te zuiveren. Door het toepassen van een dakbedekking met een luchtzuiverende en koelende werking waarbij broeikas bevorderende stoffen NOx en SOx worden omgezet in onschadelijke stoffen die geen weerslag hebben op het leefmilieu. De PCM-platen in de vloer van de kantoren mogen we uiteraard niet vergeten. Deze nemen warmte op in de zomer om dit weer af te staan in de winter, waardoor de opdrachtgever al snel 30% bespaart op zijn energierekening. Reden genoeg om Brigit in het zonnetje te zetten dachten we zo!

> Bekijk hier de video waarbij onze manager duurzaamheid, Cora de Groot, in gesprek ging met Arie Bras, directeur Wegschap Dordtse Kil.