Article

Samen met de aannemerscombinaties, Rijkswaterstaat en bestuurders uit de regio stak minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de symbolische schop in de grond. Ook werd de mobiliteitscampagne #Betervanniet gelanceerd. Met de mobiliteitscampagne #Betervanniet beweegt Rijkswaterstaat de weggebruikers van de A27 tussen Houten en Hooipolder tot anders reizen, niet reizen of op een ander moment te reizen. 

Op de A27 tussen het knooppunt Hooipolder en Houten staan dagelijks lange files. Daarom verbetert Rijkswaterstaat de komende jaren dit deel van de snelweg. Zo rijdt het verkeer in de toekomst beter door en zijn er minder files en sluipverkeer in de regio.

Minister Mark Harbers: “Extra rijstroken, een nieuwe verbindingsweg, 6 nieuwe bruggen, 60 kunstwerken die vervangen worden, de aanpassing van knooppunt Hooipolder. Zomaar een opsomming van alles wat in dit gebied de komende jaren gaat gebeuren. Maar niet voor niets. Niemand wil elke dag in de file staan, niemand is blij met sluipverkeer en niemand rijdt graag kilometers om. De verbeteringen aan de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder moeten daar een einde aan brengen. Maar voor het zover is, vragen we de weggebruikers een andere route te nemen waar dat kan. Als elke weggebruiker één keer in de week de fiets pakt of thuis werkt, kan er al worden doorgereden op de A27 als we straks echt aan het werk zijn.”

Lees meer over de werkzaamheden op de site 'Verbreding van de A27'.  

In opdracht van Rijkswaterstaat is De Groene Waarden, een combinatie van BESIX NL, Mobilis TBI, Van Gelder Groep B.V. en Mourik, verantwoordelijk voor de uitbreiding van het noordelijke deel van A27 Houten-Hooipolder (traject Houten-Everdingen) om de doorstroming te verbeteren. Onderdeel van het project is de vernieuwing van de Hagesteinsebrug en de verbreding van de Houtensebrug. Het gaat om een Design & Build contract dat de combinatie in twee fasen samen met Rijkswaterstaat aanpakt.