Article

We zijn ons er erg van bewust dat niet alleen ons bedrijf van generatie op generatie wordt voortgezet, maar ook onze leefomgeving. Daarom werken wij duurzaam voor de volgende generatie met als doel om in 2025 een van de duurzame koplopers te zijn. Deze maand besteden we extra aandacht aan  duurzaamheid, onder andere met de Mourik Duurzaamheid GameChanger en interessante weetjes op onze Instagram Stories.

Duurzaamheid als business as usual

Duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend. Bij alles wat we doen, denken we na over de toekomst. Duurzaamheid zie je dan ook overal terugkomen: de dijk van de toekomst, het winnen van energie uit afvalwater, plastic-to-chemicals-fabriek en ook de duurzame toepassingen op onze bouwplaatsen. We werken emissieloos waar het kan en streven naar een compleet emissieloze bouwplaats. 

In 2035 willen we niet alleen emissieloos, maar ook volledig circulair werken: geen afval produceren, maar alle grondstoffen en materialen opnieuw gebruiken. We proberen goed voor onze planeet te zorgen en zorgen ook goed voor onze mensen. Want duurzaam werkgeverschap is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid.  

Ook blijven we innoveren en werken we aan duurzame producten en diensten die uiteindelijk weer leiden tot de slimste oplossingen voor onze klanten. We denken in mogelijkheden; innoveren hoort bij ons en nadenken over een duurzame toekomst ook.

Duurzaamheid GameChanger

Tijdens de week van de duurzaamheid van 10 tot en met 15 oktober organiseren we de Mourik Duurzaamheid GameChanger. Een week lang gaan zo’n 80 collega’s in teams de duurzame strijd aan. Ze krijgen bijvoorbeeld punten als ze op de fiets naar het werk gaan of samen een maatregel uitvoeren ter bevordering van circulariteit. Via social media communiceren we de voortgang.

Van generatie tot generatie

​Benieuwd naar wat Mourik doet aan duurzaamheid? Ook Sophie Mourik was hier erg benieuwd naar. Bekijk hier de video waarin Sophie hierover in gesprek gaat met haar vader Kees Jan Mourik, CEO van ons bedrijf.