Article

Angara Global Ltd. en Mourik Industry B.V. hebben een MOU (Memorandum of Understanding) getekend om de implementatie van Angara technologie in Europa te versnellen na een eerste succesvol gezamenlijk proefproject.

Angara's gepatenteerde technologie stelt energie-intensieve procesindustrieën in staat om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Dankzij een innovatieve, AI-gebaseerde aanpak wordt vervuiling in warmtewisselaars dynamisch afgebroken en verwijderd, waardoor warmteoverdracht wordt geoptimaliseerd. De technologie van ANGARA is geëvalueerd door DNV GL en kreeg een Technology Readiness Level (TRL) van 8+.

Recent hebben Angara en Mourik samen een project uitgevoerd voor een Europese raffinaderij, met zeer bemoedigende resultaten. Over tien warmtewisselaars bedroeg de berekende jaarlijkse besparing 10kt CO2 en € 3 mln. Het project werd 100% veilig opgeleverd. Op basis van deze positieve samenwerking is een Europees partnerschap
gevormd.

Petra Koselka, CEO Angara: "De samenwerking met Mourik is strategisch voor Angara, omdat we ons op korte termijn willen richten op decarbonisatiemogelijkheden in Europa. We willen een netwerk ontwikkelen van sterke, toonaangevende implementatiepartners en we verwachten Mourik te certificeren als een volledig geaccrediteerde gebruiker van onze technologie. We kijken uit naar een mooie toekomst samen".

Simon Kramer, commercieel directeur Mourik divisie Industrie, vult aan: "Wij bieden innovatieve oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten. De samenwerking met Angara is een uitbreiding op onze specialistische expertise en sluit goed aan op ons brede scala aan industriële oplossingen, zoals Non-Entry Tankcleaning en onze duurzame innovatiestrategie”.

Mourik en Angara streven ernaar samen decarbonisatie te bevorderen door klanten te voorzien van innovatief onderhoud van warmtewisselaars om zo de CO2-uitstoot te verminderen. De CO2-uitstootvermindering dankzij Angara technologie geschiedt onder de paraplu van het DecarbonX Programma.