Article

In eerste instantie richt de samenwerking zich op het verwijderen van vervuiling uit een afvalwaterzuiveringsinstallatie op een grote petrochemische locatie in Nederland.
 
Als dit proefproject succesvol is, zullen Mourik en Angara hun gezamenlijke aanpak uitbreiden naar andere industrieën en productie-eenheden. De verwachte voordelen zijn onder andere minder stilstand, hogere opbrengsten, lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot.
 

Commitment versterken

Alex de Valukhoff, CEO van Angara Global: "We zijn verheugd met deze uitbreiding. Het onderstreept ons streven naar groenere, duurzamere initiatieven voor de olie- en gassector".  
 
Simon Kramer, manager Duurzaamheid, Innovatie en Nieuwe Markten Mourik: "Wij kijken er naar uit om nieuwe mogelijkheden te verkennen binnen de kaders van de bestaande samenwerking met Angara. Een van onze ambities is om het gebruik van water voor industriële reiniging terug te dringen. Deze intensievere samenwerking versterkt Mouriks commitment om duurzame onderhoudsoplossingen te leveren'.
 
Mourik en Angara werken samen om de uitstoot van olie- en gasproducenten terug te dringen. Het aanbod omvat AI-gebaseerde monitoring en onderhoud voor warmtewisselaars, gericht op decarbonisatie, en belooft een slimmere en groenere toekomst voor industriële processen.