Binnenvaartschepen en Dieselmotoren

Binnenvaartschepen en Dieselmotoren

Emissiebeperking binnenvaartschepen en bouwmaterieel

Veel dieselmotoren, bijvoorbeeld in de binnenvaart en op bouwplaatsen, voldoen niet van zichzelf aan de steeds strengere emissienormen. Voor binnenvaartschepen geldt bijvoorbeeld de EU Stage V-emissienorm voor de uitstoot van stikstof (NOx), roet en fijnstof. Alternatieven voor deze dieselmotoren, zoals een elektromotor, zijn (nog) niet beschikbaar en/of financieel niet haalbaar. De specialisten van Mourik EGP hebben een oplossing die de uitstoot van bestaande dieselmotoren kan verlagen tot de actuele Stage V-norm of nog beter: 95% minder NOx en 98% minder uitstoot van fijnstof.

Aantoonbare emissiereductie

Ons emissie-nabehandelingssysteem is geschikt voor alle dieselmotoren die op EN590 draaien. Dat zijn motoren van binnenvaartschepen en maritieme motoren die vallen onder de EU Stage V-emissienorm marine engines, maar ook industriemotoren (TIER4F) en alle soorten bouwmaterieel, zoals aggregaten, mobiele kranen, gensets en graafmachines, asfaltmachines, heimachines (EU Stage V-emissienorm Non-Road Mobile Machinery,  NRMM). We zorgen ervoor dat motoren en materieel voldoen aan de EU-emissienormen, maar ook aan de kwalificatie-eisen en EMVI-criteria in aanbestedingen. We kunnen de systemen voorzien van geavanceerde meetapparatuur die het resultaat aantoonbaar maakt.

Ons emissie-nabehandelingssysteem is zeer effectief en kostenefficiënt. Onder de juiste omstandigheden hoeven de filters bijvoorbeeld nooit vervangen te worden. We engineeren, bouwen, installeren en onderhouden alles zelf. En we ontwikkelen ook zero-emissie toepassingen onder de naam E-line. We wekken hierbij groene elektriciteit op met een brandstofcel die methanol en waterstof gebruikt. Die elektriciteit is te gebruiken voor vele doeleinden, bijvoorbeeld om scheepsmotoren en bouwmaterieel te verduurzamen. Zo verlagen we vandaag de uitstoot van dieselmotoren en zorgen we morgen voor een schoner alternatief.

Contact

Max van der Linde

Max van der Linde

Commercial Business Advisor
Mourik EGP B.V. Edisonweg 1
2964 LK Groot-Ammers