Wegverharding

Wegverharding

Duurzame wegverharding

Innovatie en duurzaamheid. Dát zijn, naast een vanzelfsprekende kwaliteit, de belangrijkste aspecten in de hedendaagse asfaltbranche. Minder energie, minder emissie, circulariteit en een fossielvrije productie is onze ambitie op het gebied van duurzaamheid. Als familiebedrijf vinden we het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te asfalteren. Onze opdrachtgevers delen die ambitie en vinden in Mourik een betrouwbare en prettige partner. Een partner bovendien die een hoge kwaliteit combineert met flexibiliteit en een grote innovatiekracht. Naast overheden behoren ook bijvoorbeeld de industriële sector, petrochemie, havens en industrie, de landbouwsector en particulieren tot onze vaste opdrachtgevers.

Innovatieve koploper in asfalteren

Om innovatief en duurzaam te ontwikkelen, kun je het beste zelf aan het stuur zitten. Dat doet Mourik, samen met een geselecteerd aantal branchegenoten, in het Asfalt Kennis Centrum. 

Daarnaast heeft Mourik een aandeel in een eigen asfaltproductielocatie (APH). Vanuit een wetenschappelijke basis ontwikkelen we nieuwe asfaltmengsels, zoals het biobased Lynpave™ asfalt. Dit is een natuurlijk en hernieuwbaar product dat op een veel lagere temperatuur wordt geproduceerd. Ook het Harsfalt™, het eerste fossielvrije asfalt, zonder bitumen komt uit de eigen keuken. 

Mourik biedt een complete service aan. Van engineering en ontwerp tot uitvoering en onderhoud. Onze medewerkers zijn deskundig en goed opgeleid en we hebben een modern wagenpark. Mourik neemt geen risico’s als het gaat om de kwaliteit en is een koploper als het gaat om verduurzaming. In de eigen kwaliteitsafdeling met laboratorium werken we dagelijks aan nieuwe, innovatieve asfaltmengsels van de toekomst.

Contact

Bram Lommers

Bram Lommers

Manager Asfalt
Mourik Infra B.V. Voorstraat 67
2964 AJ Groot-Ammers