Geluidsschermen

Geluidsschermen

Geluidsoverlast beperken

Het Nederlandse wegennet is een van de beste van de wereld. Eén nadeel: doordat we in een klein land wonen, liggen de wegen dicht bij de bewoonde wereld. Om de overlast van het voorbijrazende verkeer te verminderen, worden er op verschillende plaatsen geluidwerende constructies zoals geluidsschermen en geluidswallen geplaatst. Mourik ontwerpt, bouwt en plaatst deze constructies namens tal van opdrachtgevers.

Voor iedere situatie een passende geluidswerende constructie

Beton, (plexi)glas, kunststof, maar ook een geluidsmuur van aarde of groen. Er zijn legio mogelijkheden om geluidsoverlast van een drukke weg te weren. Het hangt af van de locatie welke optie het beste past. Hoe zit het bijvoorbeeld met de natuur in de omgeving, is er een beeldkwaliteitsplan waar rekening mee gehouden dient te worden? En hoeveel geluid moet er gedempt worden? Dat is ook onze expertise.

Mourik levert geluidswerende constructies aan een breed palet aan opdrachtgevers. Van projectontwikkelaars, spoorwegbeheerders en woningbouwverenigingen tot gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. We kunnen op bestelling leveren, of we gaan samen met opdrachtgever om tafel om te komen tot de beste oplossing. In dat geval voeren we berekeningen uit, betrekken we een architect erbij en bepalen we de beste stand van het geluidsscherm. Het eindproduct is altijd van de hoogste kwaliteit. Zoals onze opdrachtgevers van ons gewend zijn.

Contact

Alfred van Spijker

Alfred van Spijker

Directeur
Van Spijker Infrabouw B.V. Pieter Mastebroekweg 4
7942 JZ Meppel