Dijkversterking

Dijkversterking

Waterveiligheid en dijkversterking

Nederland staat de komende jaren voor uitdagingen op het gebied van waterveiligheid. Het klimaat verandert, de waterspiegel stijgt. Hoe gaan we hiermee om? Proactief handelen is van groot belang. Onder andere via het Hoogwaterbeschermingsprogramma wordt er landelijk gewerkt aan dijkversterkingen;  uiterwaarden en beken worden anders ingericht en in landelijk gebied helpen we de natuur een handje om te herstellen. Op deze manier werken we met waterveiligheid aan een klimaatbestendige toekomst. We bedenken innovatieve oplossingen voor waterveiligheid en voeren die uit, inclusief het onderhoud aan dijken. We hebben alles in eigen beheer en we ontwikkelen zelfs ons eigen emissieloze materieel.

Innovatieve oplossingen

We bedenken slimme oplossingen om snel, efficiënt en duurzaam aan de slag te gaan. We ontwikkelen bijvoorbeeld emissieloos materieel op waterstof om niet afhankelijk te hoeven zijn van zware stroomaansluitingen. Maar een dijk is meer dan bescherming tegen het water. Voor velen is het een plek om te recreëren, te wonen of om je te verplaatsen over de dijkweg. Het onderhoud van dijken of dijkversterking heeft dus altijd een impact op de omgeving. Ook hier kan innovatie bijdragen. We hebben bijvoorbeeld voor het project Sterke Lekdijk een manier ontwikkeld om huizen in risicogebied met kunststof filter-schermen te beschermen tegen trillingen. In 2017 wonnen we op de InfraTech al de Innovatieprijs en de Cobouw Publieksprijs.

Bij Mourik geloven we in samenwerking. We willen leren van elkaar en zorgen er graag samen voor dat wat op de tekentafel ontstaat, ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Een mooi voorbeeld van een vernieuwende samenwerking is het project Sterke Lekdijk. Voor ons betekent samenwerken ook een zorgvuldige afstemming met stakeholders. En waar nodig: gebruik maken van andere specialisten bij Mourik, zoals de collega’s van Mourik Techniek en experts op het gebied van infra, beton, milieu en reiniging. Ons uiteindelijke doel is ervoor zorgen dat iedereen in Nederland veilig kan wonen en werken. Benieuwd hoe wij, samen met onze (kennis)partners, Nederland waterveiliger maken? Bekijken onze projecten.

Contact

Walter van de Reep

Walter van de Reep

Projectmanager
Mourik Infra B.V. Voorstraat 67

2964 AJ Groot-Ammers