Beheer en onderhoud

Beheer en onderhoud

Onderhoud en assetmanagement vaarwegen

Het beheer van en (meerjarig) onderhoud aan onze natte infrastructuur is een complexe zaak. Vaar- en waterwegen en de bijbehorende kunstwerken zoals stuwen, bruggen en sluizen, moeten feitelijk 24/7 beschikbaar zijn. Maar onderhoud en renovatie zijn een must en storingen de realiteit. De prioriteiten zijn: maximale beschikbaarheid met minimale verkeershinder en 100% veiligheid. Mourik heeft alle expertise in huis die hiervoor nodig is.

Betere keuzes in assetmanagement

Een belangrijk onderdeel van (meerjarig) onderhoud is de programmering van onderhoud en kleine of grote renovatieprojecten, tot en met complexe V&R-renovaties. We helpen onze opdrachtgevers de juiste keuzes te maken in het assetmanagement en de totale cost-of-ownership te verlagen. Dat doen we op basis van onze kennis en ervaring gecombineerd met data over de staat en het gebruik van assets. Zo helpen we prioriteiten te stellen in de programmering en dat heeft als resultaat: minder storingen en calamiteiten, grotere betrouwbaarheid en betere beschikbaarheid van vaarwegen en kunstwerken.

Mourik heeft ervaring met álle facetten van het beheer en (meerjarig) onderhoud van vaarwegen en ‘natte’ kunstwerken. Onze expertise strekt zich uit van planfase en ontwerp, voorbereiding, realisatie en onderhoud tot en met (delen van) het beheer van assets. We hebben ook kennis van omgevingsmanagement en ervaring met stakeholders. Door al die gecombineerde expertise en de aanpakkers-mentaliteit van onze mensen is het onderhoud van de natte infrastructuur altijd in vertrouwde handen.

Contact

Roel van Oudheusden

Roel van Oudheusden

Directeur Integrale Vervangings- en Renovatiewerken
Mourik Infra B.V. (Echt) Trambaan 15
Industrieterrein 'De Loop'
6101 AJ Echt