TSA

TSA

Extra bescherming tegen corrossie

TSA (thermal spray aluminium) heet ook wel metalliseren of schooperen. Het is een vorm van thermisch gespoten coating die veel beter dan verf of andere traditionele coatings tegen lekkages en corrosie beschermt. We gebruiken TSA in de industrie vaak om tanks, vaten en geïsoleerde leidingen te beschermen tegen corrosie onder isolatie (CUI) en in agressieve omgevingen waar de kans op corrosie groot is. In de infra en bouw is TSA ook heel geschikt voor bescherming tegen dooizouten en mechanische beschadigingen aan bruggen, sluizen en balkons. Zo zorg je voor extra bescherming tegen corrosie en een (veel) langere levensduur van het object.

Voordelen van thermal spray aluminium

Met TSA brengen we heel precies een laag aluminium aan op het te beschermen oppervlak. Deze manier van conserveren heeft verschillende voordelen. Allereerst is het een duurzame oplossing die in tegenstelling tot verf actief beschermt tegen corrosie. TSA is veruit de beste oplossing om geïsoleerde leidingen te beschermen tegen corrosie onder isolatie (CUI). Slechts één laag is genoeg, TSA is direct droog en hoeft niet uit te harden. Geen wachttijden dus voor transport of verdere verwerking. Daarbij is een thermisch gespoten deklaag heel goed te combineren met verven en andere soorten coating, voor extra bescherming of cosmetische afwerking. De levensduur van TSA is vele malen langer dan die van andere coatings.

Mourik is de expert op het gebied van TSA en andere thermisch gespoten coatings zoals zink of een andere legering. Het aanbrengen is precisiewerk met weinig tot geen foutmarge. Onze vakmensen beheersen dit proces en kunnen de coating heel gelijkmatig aanbrengen in de gewenste laagdikte. In één keer goed dus en dat scheelt materiaal, tijd en geld. Speciaal voor tankbodems hebben we een robot ontwikkeld waarmee we geautomatiseerd een thermisch gespoten coating kunnen aanbrengen. Die robot werkt nóg gelijkmatiger, sneller en veiliger. In de praktijk gaat het inwendig coaten van een tankbodem met de TSA-robot veel sneller.

Contact

Patrick Davids

Patrick Davids

Directeur
G. Bouman Arkel B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam