Isolatiecoating

Isolatiecoating

Isolatie en bescherming in één

We gebruiken thermisch isolerende verf op verschillende manieren in de industrie, maar ook infra en bouw. Bijvoorbeeld als een alternatief voor isolatiemateriaal op plekken waar het lastig is om dat aan te brengen. Denk aan beperkte ruimte, een oneffen oppervlak of uitstekende delen. Isolatie coating schuimt bij het aanbrengen licht op maar neemt minder ruimte in dan traditionele isolatiematerialen. We brengen de coating altijd aan in combinatie met een roestwerende primer.

Waarom nog meer isolatiecoating?

Isoleren is energie besparen. Dat alleen is al een reden om thermisch isolerende verf te gebruiken. Isolatiecoating is verder geschikt voor allerlei toepassingen en ondergronden. We gebruiken het bijvoorbeeld om gebouwen, apparatuur, tanks te isoleren. Een bijkomend voordeel is persoonlijke bescherming tegen verbranding bij contact met een heet oppervlak. Per saldo is isolatiecoating in bepaalde gevallen goedkoper dan het aanbrengen van een primer tegen corrosie, plus isolatiemateriaal en afwerking met bijvoorbeeld beplating.

Welke vorm van isoleren, conserveren en coaten is het beste? Dat is per geval verschillend. We brengen graag alle alternatieven in kaart zodat je een afgewogen keuze kunt maken.

Contact

Patrick Davids

Patrick Davids

Directeur
G. Bouman Arkel B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam