Fireproofing

Fireproofing

Brandvertragende coating: hoe langer hoe beter

Brandveiligheid is voor ieder gebouw, iedere fabriek, iedere constructie een absolute noodzaak. Daarom is fireproofing onmisbaar. Door het gebruik van brandvertragende verf, (opschuimende) coating en/of cementgebonden fireproofing kun je beton en staal brandwerend bekleden en de integriteit van een constructie levensreddend verlengen. Hoe langer, hoe beter. Maar de ene brand is de andere niet… Welke brandwering moet je kiezen?

Gecertificeerd voor ieder vuur

Een gasbrand, of jet fire, is geen oliebrand (hydrocarbon) en ook de hitte die vrijkomt is extremer dan bij een gemiddelde woningbrand. Ieder vuur vraagt om een andere fireproofing en daar weten we raad mee. We werken met verschillende soorten coatings, afhankelijk van de gestelde eisen en de hitte die tijdens de brand vrijkomt. We zijn ook gecertificeerd voor de producten van de belangrijkste leveranciers, waaronder de brandwerende verven van Jotun.

Vaak is het een voordeel dat Mourik van veel markten thuis is. Zo ook in dit geval. Onze collega’s van Vogel weten alles van beton en cementgebonden fireproofing. Voor de hitte van branden met gas onder druk in de industrie, of dichtbij de grond in parkeergarages, is dat de beste oplossing. Daarboven brengen we dan een andere brandwerende coating aan. Ook een mooi voorbeeld van een totaaloplossing is de recente renovatie van de Beneluxtunnel met onze infra-collega’s. Daar hebben we de dwarssteunen van de tunnelwanden voorzien van een moderne fireproofing. Zo hebben we voor iedere constructie een ‘fireproof’ oplossing.

Contact

Patrick Davids

Patrick Davids

Directeur
G. Bouman Arkel B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam