Stralen & Conserveren

Stralen & Conserveren

Conserveren verlengt de levensduur van staal en beton

Als we het hebben over duurzaamheid, dan gaat het vaak over de belasting van de natuur en het milieu. Maar duurzaam betekent ook: iets dat lang meegaat. Dat is voor assets in de industrie, infra en bouw een primaire behoefte. Goed conserveren beschermt staal en betonnen constructies zoals bruggen en viaducten, langdurig tegen het klimaat, slijtage en - denk aan de industrie - agressieve stoffen in tanks. Onze specialisten verlengen de levensduur van assets met minder tussentijds onderhoud.

Specialist in alle beton- en metaalconservering

Mourik is een allround dienstverlener. We hebben vele oplossingen in huis om staal, beton en houtconstructies langdurig te beschermen. We geven gedegen advies op basis van ontwerpeisen en normen zoals ISO 12944, de huidige staat van het oppervlak, de gewenste levensduur en natuurlijk onze ervaring. Als we beginnen, gebruiken we voorbehandelingstechnieken zoals hogedruk water- en/of persluchtstralen met diverse straalmiddelen.

Heel veel oplossing in huis

Voor de conservering hebben we heel veel oplossingen, van conventioneel schilderwerk en (hot) airless spray tot zeer gespecialiseerde technieken zoals metalliseren (TSA). Dit kunnen we ook geautomatiseerd toepassen op inwendige tankbodems, met een in huis ontwikkelde robot. Vanzelfsprekend voldoen we aan alle eisen en normen die gelden.

Wij zijn echte specialisten in conservering. Onze projectleiders zijn mensen uit de praktijk, met veel ervaring in het werken voor industriële opdrachtgevers, overheden, infrabedrijven en woningbouwcorporaties. Kort gezegd: we leveren vakwerk. Onze opdrachtgevers waarderen ook de mate waarin we processen beheersen en risico’s aan de voorkant uitsluiten. Dat resulteert in heldere werkplannen en een soepele uitvoering. We zijn gesprekspartner en adviseur voor toekomstig onderhoud en weten hoe je de levensduur van constructies kunt verlengen. Bijvoorbeeld door een combinatie van conventioneel schilderwerk, aangevuld met TSA op kritische punten in de constructie. Zie onze diensten en ontdek hoe we constructies beschermen tegen de tijd.

Contact

Patrick Davids

Patrick Davids

Directeur
G. Bouman Arkel B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam

Aan de slag bij Mourik?

Veiligheidskundige

Staf

Senior Inkoper

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Industriële Reiniging

Project Management

Studenten/afgestudeerden HBO/WO niveau

Stage / Traineeships
Bekijk alle vacatures