Prefabricage

Prefabricage

Eigen prefab-shop voor leidingwerk

Leidingwerk is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur in industriële fabrieken. Onderhoud is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het leidingwerk goed blijft functioneren. Soms moeten leidingen worden vervangen of vernieuwd. Dat kan een uitdaging zijn in een werkende fabriek, want de productie moet zo min mogelijk worden verstoord . Bovendien is lassen vaak een uitdaging vanwege de ATEX-richtlijnen. We lossen dat op met de prefabricage van onder meer leidingwerk in onze eigen prefabshop.

Leiding- en laswerk op maat

In onze prefab-shop engineeren en maken we leidingen en (delen van) leidingnetwerken op maat en klaar voor montage op locatie, inclusief coating, hydrotesten en NDO-onderzoek. In de werkplaats kunnen we regulier laswerk aan, maar ook speciale lasmethoden zoals semi-automatisch lassen van leidingen tot 40 inch en STT-lassen. Deze manieren van lassen zijn snel en vrijwel foutloos.

Prefabricage van leidingen is snel, veilig en nauwkeurig. De kwaliteit van de lasverbindingen is hoog en constant. Het grote voordeel van prefab is dat we het (las-)werk in de fabriek kunnen minimaliseren. We hebben ook de expertise om installatie, onderhoud en reparatie van leidingwerk op locatie uit te voeren, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. De combinatie van prefab en on-site leidingwerk geeft ons de flexibiliteit die in een industriële omgeving nodig is.

Contact

Jeroen van der Heijde

Jeroen van der Heijde

Business Unit Manager P&T Mechanical
Mourik Industry B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam