Vacuum- en hogedrukreiniging

Vacuum- en hogedrukreiniging

Hogedruk en vacuümreiniging uiterst effectief

Er zijn veel innovaties op het gebied van industriële reiniging. (Semi) geautomatiseerd reinigen bijvoorbeeld, of met chemische technieken en sodastralen. Maar reiniging met hogedruk units en vacuümwagens is nog altijd onmisbaar. Het is bewezen effectief, ook in combinatie met andere technieken zoals ultrasoon reinigen. Uiteindelijk is de vraag: hoe maak je het beste gebruik van hogedruk- en vacuümtechniek en op een veilige manier? Daar weten we alles van.

We zoeken altijd naar nieuwe oplossingen

Mourik was de eerste en is nog steeds de enige die volautomatisch bundels kan reinigen. We gebruiken daarvoor onze eigen Hydra™ bundelreiniger. Hiermee maken we warmtewisselaars snel en consistent schoon. De afstelling van de lansen is heel precies en dat vermindert de kans op schade. En er komt niemand in de line-of-fire, dus Hydra™ is maximaal veilig. Dat is de nieuwe standaard. Andere voorbeelden zijn semi-geautomatiseerde technieken die op afstand worden bediend, bijvoorbeeld TLE- en TLX-machines en het gebruik van flex frames. Of de combinatie van hogedruk met chemische reiniging. Daarmee maken we bijvoorbeeld brandblusinstallaties en schuimtanks PFAS-vrij. En de combinatie van hogedrukreiniging met ultrasone reiniging leidt tot betere resultaten en minder onderhoud.

Waarom Mourik? Omdat we altijd een oplossing hebben. Als de situatie in het veld anders is dan gepland, dan passen we ons plan aan. Is er nog geen geautomatiseerde oplossing? Dan bedenken we er een. Kun je technieken breder inzetten? Dan doen we dat. We gebruiken hogedruk bijvoorbeeld ook voor andere toepassingen dan reinigen, zoals snijden met water en grit, om bijvoorbeeld een mangat te maken in een inerte tank. Heel praktisch en heel effectief. Als er dan toch met de hand gewerkt moet worden, hebben onze teams alle benodigde vak- en veiligheidscertificaten en de ervaring om hun taak vakkundig en veilig uit te voeren. Als de druk hoog is, zijn we op ons best.

Contact

Mark van der Knaap

Mark van der Knaap

Business Unit Manager P&T Cleaning
Mourik Industry B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam