Industriële Reiniging

Industriële Reiniging

Maximale uptime is een schone zaak

Tijd is geld. Bijna nergens gaat dat gezegde zo letterlijk op als in de industrie. In de (petro)chemie, farmacie, staal- en voedingsmiddelenindustrie gaat het werk 24/7 door. Behalve als er iets aan de hand is; gepland onderhoud, een turnaround, of een acute verstoring van het proces. Bij industriële reiniging ligt de lat altijd hoog want een fabriek die stilstaat, kost geld. Dit vraagt om een partner waar je op kunt vertrouwen. Een partner die de uptime verhoogt en de total cost of ownership verlaagt. Een dienstverlener die dag en nacht paraat staat.

Voor elke industriële cleaning-uitdaging een oplossing

Industrial cleaning heeft geen geheimen voor ons. We zijn al meer dan 60 jaar wereldwijd actief op industriële complexen en we hebben voor alle soorten verontreiniging en situaties een passende oplossing. Deze kan variëren van conventioneel leidingen schoonmaken tot semi-automatisch warmtewisselaars reinigen en volledig emissievrije non-entry tankcleaning. Uiteraard met alle aandacht voor veiligheid. We combineren onze expertise in industriële reiniging met andere specialismen, zoals mechanisch en civiel werk, conservering en catalyst handling. Bij Mourik vind je alles onder één dak.

Innovatie en industriële reiniging

Is er geen bestaande oplossing voorhanden? Dan bedenken we een nieuwe. Veel technieken die nu gangbaar zijn in de industriële reiniging, zijn ontstaan op de werkvloer en mede dankzij de ‘can do’ mentaliteit van onze mensen. Bekende voorbeelden zijn non-entry tankcleaning en volautomatische bundelreiniging. Deze innovaties maken het werk slimmer, sneller en veiliger. Heel actuele innovaties zijn Hydrokinetics en de DecarbonX-methode waarmee we bijdragen aan de decarbonisatie van de industrie.

Duurzaamheid, circulariteit, minder afval en emissiereductie, dat zijn actuele uitdagingen voor ons allemaal. Ook hier hebben we oplossingen voor. Een goed voorbeeld is de NanoVapor waarmee we tanks kunnen ontgassen met de helft minder uitstoot van dampen en schadelijke stoffen. We gebruiken ook steeds minder water bij industrial cleaning en we hergebruiken afvalwater in het reinigingsproces. Afvalstromen verwerken we slimmer en duurzamer en we verduurzamen ons eigen materieel. Ons systeem voor Non Entry Tank Cleaning is er nu bijvoorbeeld ook elektrisch aangedreven en emissievrij (NETCe). Zo dragen we een flinke steen bij aan de nieuwe, schonere industrie.

Contact

Mark van der Knaap

Mark van der Knaap

Business Unit Manager P&T Cleaning
Mourik Industry B.V. Nieuwesluisweg 110
3197 KV Botlek-Rotterdam

Aan de slag bij Mourik?

Veiligheidskundige

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Industriële Reiniging

Project Management

Studenten/afgestudeerden HBO/WO niveau

Stage / Traineeships

Machinist Droge stoffen zuigwagen (Vacu-press)

Technisch
Bekijk alle vacatures