Betonversterking

Betonversterking

Sterk verhaal over betonversteviging

Een betonnen constructie of een betonvloer doet jarenlang precies waarvoor hij gebouwd is. Maar wat als er in de tussentijd iets verandert? Een extra verdieping op de fundering of een extra trapgat nodig, meer auto’s in de parkeergarage en dus meer gewicht op de vloer. Denk ook aan uitkragende balkons en galerijvloeren. Of een brandschade. Je kunt heel veel situaties bedenken dat de originele constructie niet meer voldoet. En dan? Betonversterking met koolstoflijmwapening of staven is een uitstekende en elegante oplossing.

Superkrachtige kunststofvezel

Het principe van lijmwapening is relatief eenvoudig. We brengen op het te verstevigen beton dunne, supersterke lamellen aan die gemaakt zijn van Carbon Versterkt Kunststof (CVK). Daarvoor gebruiken we een speciale epoxylijm. Deze manier van Kunststofvezel wapening heeft verschillende voordelen. De lamellen zijn bijvoorbeeld veel gemakkelijker te hanteren dan stalen balken, nemen veel minder ruimte in en bovendien roesten ze niet.

Het belangrijkste voordeel van lijmwapening is dat de draagkracht van het beton op een relatief eenvoudige manier drastisch toeneemt. Vergelijk dat met de hoeveelheid extra gewapend beton of staal die nodig zou zijn voor hetzelfde resultaat. Als daar überhaupt plaats voor is. Het is natuurlijk wel specialistisch werk waar onze betonreparateurs een uitgebreide opleiding voor hebben gekregen. En we werken op basis van nauwkeurige constructieberekeningen, gebaseerd op regels uit de NEN-EN 1504 en de CUR aanbeveling 118 en 91.

Contact

Carlo Kersten

Carlo Kersten

Hoofd Commercie
Vogel B.V. Wattstraat 40
3335 LV Zwijndrecht