Betonreparatie

Betonreparatie

Specialist in betonreparatie

Beton is sterk, veilig en gaat lang mee. Maar beton kan ook beschadigd raken of kapotgaan. Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals lekkage of brandschade, het gebruik van chemische middelen voor schoonmaak, betonrot (corrosie van de wapening) en ook simpelweg veroudering, in vaktaal carnonatieschade. Vogel is binnen Mourik de specialist op dit gebied. We herstellen beschadigd beton volgens de Europese en Nederlandse richtlijnen, zodat constructies weer jaren mee kunnen.

Voor ieder probleem een oplossing

Betonschade komt voor in alle soorten constructies. Op onze referentielijst staan winkelcentra, woningen en appartementengebouwen, ziekenhuizen en scholen, parkeergarages, vloeren en bruggen, industriële gebouwen, musea en monumenten. Iedere situatie heeft zijn eigen uitdagingen en oplossingen. Bij kleinere en grote schades zonder chloriden is handmatige reparatie voldoende of gebruiken we spuitbeton, al dan niet met een brandwerende coating (fire-proofing). In andere gevallen versterken we de constructie met carbon versterkt kunststof (CVK). Dat noemen we ook wel lijmwapening met supersterke kunststof lamellen. Is er sprake van betonrot door chloriden en corrosie van de wapening? Dan is kathodische bescherming een betere (en enige échte duurzame) oplossing. Vogel heeft alle kennis in huis en kan in alle gevallen de oplossing bieden.

We beginnen nooit zomaar aan een betonrenovatie. De eerste stap is altijd een technisch onderzoek. Zichtbare schade zoals roestvlekken en scheuren zeggen iets over de aard van het probleem. Verder hebben we geavanceerde inspectiemethodes om bijvoorbeeld de carbonatatie (veroudering), chloriden en eventueel de mate van corrosie te meten. Op basis van al deze informatie geven we advies op maat. Goed om te weten: wij hebben het BRL 3201 deel 1 en deel 2 certificaat. En we geven minimaal 5 jaar garantie op ons werk.

Contact

Carlo Kersten

Carlo Kersten

Hoofd Commercie
Vogel B.V. Wattstraat 40
3335 LV Zwijndrecht