Betononderhoud

Betononderhoud

Gegarandeerd langere levensduur voor beton

Beton is wereldwijd het meest gebruikte bouwmateriaal. Ieder jaar worden er miljoenen kuubs geproduceerd. En dat is niet zo vreemd, want beton is sterk en je kunt er bijna alles mee maken: bruggen en tunnels, parkeergarages en bedrijfsvloeren, industriële gebouwen, appartementen en woningen, ziekenhuizen, noem maar op. Er is nog een reden dat beton populair is: het gaat namelijk lang mee. Maar lang betekent niet voor altijd. En dat is een uitdaging. Hoe kun je de levensduur van betonconstructies verlengen?

Hoe eerder ingrijpen, hoe beter

Veel betonconstructies stammen uit de jaren 70 en 80. Het beton dat we toen gebruikten is niet het beton van nu. Er werd bijvoorbeeld veel gebruikgemaakt van versnellers, zoals chloriden, om het sneller te laten uitharden. Die chloriden zorgen nu voor wapeningscorrosie, degradatie van het beton en uiteindelijk betonrot. Dat is een exponentieel proces dus hoe eerder je ingrijpt met betonherstel, kathodische bescherming en/of versterking van het beton, hoe beter en goedkoper het is. En daar weten we alles van.

Één aanspreekpunt voor alle betononderhoud

Vogel is de specialist in onze groep. Onze vakmensen kunnen met iedere vorm van betononderhoud overweg en misschien nog wel belangrijker: we weten raad in iedere omgeving, in het bijzonder als de situatie complex is. Op industriële sites bijvoorbeeld staan betonconstructies meestal in het hart van de fabriek. Daar kun je niet zomaar gaan slopen. In tunnels heb je vaak te maken met een combinatie van verontreiniging door uitlaatgassen en betonrot, soms ook met asbest of andere complicaties. En een appartementengebouw met uitkragende terrassen en/of galerijen aan de kust stelt ook weer andere eisen. 

Waar begin je als een betonconstructie de strijd tegen de tijd begint te verliezen, of niet meer voldoet aan de eisen van het huidige gebruik? Betonherstellers zijn er genoeg. Specialisten op het gebied van lijmwapening en kathodische bescherming al een stuk minder. En de combinatie van al die expertise zul je buiten Mourik niet snel vinden. Laat staan een partij die projecten van begin tot eind coördineert. Dat is goed om te weten, want er is niet één oplossing voor alle problemen met beton. Maar er is wel één partij die de levensduur van alle betonconstructies kan verlengen. Gegarandeerd.

Aan de slag bij Mourik?

Veiligheidskundige

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Industriële Reiniging

Project Management

Studenten/afgestudeerden HBO/WO niveau

Stage / Traineeships

Machinist Droge stoffen zuigwagen (Vacu-press)

Technisch
Bekijk alle vacatures