Over Mourik

Over Mourik

Sinds 1933

Mourik bestaat sinds 1933. Dat wil zeggen: toen werd ‘het familiebedrijf Mourik’ door Johannes Mourik ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Maar ons verhaal begint eerder. In 1921 namelijk ging hij al op de fiets langs huizen in Groot-Ammers om elektriciteit aan te leggen. Ondernemerszin was altijd een typisch Mourik-trekje. In 1937 werd broer J.C. Mourik mede-eigenaar.

Het familiebedrijf van de broers legde zich in eerste instantie toe op de aanleg van elektriciteitskabels. Eerst bovengronds, maar later ook ondergronds. Daarna ging het hard. Grondwerk werd wegenbouw en infrastructuur. En omdat Mourik actief was in de Europoort en het Botlekgebied, waren industriële diensten aan de (petro)chemische bedrijven een logische volgende stap. Dat was in 1957. Mourik ging in 1974 de grens over. Dit was ook het startpunt voor onze Belgische vestiging Mourik n.v. in Antwerpen.

Intussen staat de derde generatie Mourik aan het roer van ons bedrijf, in de persoon van Kees Jan Mourik. Samen met zijn zus Marianne is hij de eigenaar van Mourik. Meer dan ooit omarmen we de rol van ons bedrijf voor toekomstige generaties. We kiezen voor duurzaamheid met dezelfde ondernemingszin en ‘can do’ mentaliteit die ons heeft gebracht waar we nu staan. Waar we morgen staan? Bekijk de video hieronder. Onze CEO Kees Jan Mourik had een goed gesprek met zijn dochter Sophie over onze bijdragen in het verleden en ons oog voor de toekomst.

De waarde(n) van een geel hart

Ondanks de enorme groei is Mourik altijd onmiskenbaar Mourik gebleven. Een bedrijf van innovatieve, ondernemende mensen, ontdekkers en uitvinders met beide benen op de grond. We steken onze ambities niet onder stoelen of banken maar we koesteren ook de waarde(n) van ons dna. Een geel hart, noemen we dat ook wel. Samen met een grote groep collega’s hebben we de vraag beantwoord: wie zijn we en waar staan we voor? Onze kernwaarden zijn:

Nu, bijna 100 jaar na de officiële start, is Mourik een bedrijf met een omzet van 532 miljoen euro, vestigingen verspreid over de gehele wereld en met wereldwijd ruim 2.000 medewerkers. En we zijn nog niet klaar met ondernemen.

 

Aan de slag bij Mourik?

Leerling Pijpfitter

Stage / Traineeships

Veiligheidskundige

Staf

Grondwerker

Technisch

Werkvoorbereider/Calculator Industriële Reiniging

Project Management

Studenten/afgestudeerden HBO/WO niveau

Stage / Traineeships
Bekijk alle vacatures