Article

Kees Jan Mourik volgt per 1 januari 2013 zijn vader Kees op als voorzitter van de Raad van Bestuur van Joh. Mourik & Co. Holding B.V.

Kees Jan is 46 jaar oud en heeft ruime ervaring opgedaan binnen de diverse Mourik bedrijven. 30 jaar geleden begon hij als vakantiewerker in de werkplaats van Mourik en vanaf 2009 is hij lid van de Raad van Bestuur.

De vertrekkende Kees Mourik zegt hierover: “Het is goed dat er ook nu weer een Mourik op de bok komt om het dikke touw in handen te houden. Mourik heeft goede mensen in dienst en is financieel sterk. Er ligt dus een goede basis voor de toekomst.  Nu de economie in een lastige fase zit, is dat zeer belangrijk.”

Kees trad aan in 1981. Hij nam het stokje over van zijn vader J.C. Mourik kort na het geruchtmakende milieuproject in Lekkerkerk. De omzet was toen 70 miljoen euro bij een personeelsbestand van 900. Inmiddels is de omzet ruim 400 miljoen euro en werken er 2.000 mensen. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld naar een veelzijdige partner voor de olie- en gassector en voor de overheid, en mag Rijkswaterstaat en vele gemeentes tot haar klanten rekenen.

De komende jaren ligt de focus op het aannemen van multidisciplinaire projecten en groei in het buitenland. Ook het meerderheidsbelang in Petrogas, met een goede marktpositie in de wereldwijde gassector, past in die strategie. “We kunnen nu ook de engineering van dergelijke projecten zelf verzorgen”, aldus Kees Jan.